Uitlijnen

Uitlijnen

Uw auto uitlijnen door experts

Trekt uw auto steeds naar een kant of merkt u dat uw banden sneller slijten op een bepaalde plek, dan moet uw auto opnieuw uitgelijnd worden. Naar alle waarschijnlijkheid staan de wielen niet in de juiste positie ten opzichte van uw auto. Kenmerken wanneer het goed is om uw auto uit te lijnen zijn:

  • Het stuur van uw auto trilt of het stuur wil niet meer goed terugdraaien
  • De auto onstabiel op de weg ligt
  • De wielen slijten scheef af
  • De auto trekt naar links of naar rechts tijdens het rijden.

Is een van bovenstaande kenmerken u opgevallen aan uw auto? Dan is het onderstel van uw auto niet meer juist afgesteld en zal dit opnieuw moeten worden uitgelijnd. De auto uitlijnen kunt u niet zelf doen, dit zal u door een medewerker van ASN Bleeker Hengelo moeten laten doen.

Wat is uitlijnen?

Het uitlijnen van uw auto komt er op neer dat uw auto weer recht op de weg wordt gezet. De stand van de wielen wordt hierbij gecontroleerd en dan met name de ophanging waaraan de wielen zijn gemonteerd. Het is namelijk zo dat het onderstel van de auto niet meer goed is afgesteld. Het uitlijnen van een auto is een vak apart en wordt daarom door vakkundige medewerkers uitgevoerd. Wanneer uw auto niet meer goed is uitgelijnd heeft dit gevolgen voor uw eigen verkeersveiligheid maar ook die van anderen. Daarnaast verbruikt een goed uitgelijnde auto minder brandstofkosten en rijdt ook nog eens comfortabeler.

De voordelen van uitlijnen

Uw auto uitlijnen brengt verschillende voordelen met zich mee. Uw brandstof verbruik komt weer terug op het oude niveau, uw wegligging wordt weer beter door de lage rolweerstand, uw autobanden slijten minder hard en u kunt uw auto weer als vanouds goed sturen. Twijfelt u of uw auto moet worden uitgelijnd? Neem dan contact met ons op en we staan u graag vriendelijk te woord.

Ervaringen van anderen en

Klant reviews

Dhr. Peters
schadeherstel

Vakkundig personeel. Vriendelijk, je voelt je welkom! Wordt netjes te woord gestaan. Goed advies, duidelijke afspraken en communicatie, ASN Autoschade Hengelo regelde alles met verzekering, prima vervangende auto. En een mooi eindresultaat.

Anoniem
schadeherstel

Zeer positief: Buitengewoon klant gericht en professioneel. De bedrijfsleider die mij heeft ontvangen stond van minuut 1 in de ontzorg stand, en dienstbaar voor de klant, maar ook het andere personeel was zeer correct en behulpzaam. En niet te vergeten vakwerk aan de schade, perfect!

Mevrouw Bruins
schadeherstel

Vriendelijke ontvangst. Even meelopen om te kijken naar de schade. Goede inschatting maken en een duidelijke afspraak. Fijn dat je nog een mailtje krijgt dag voor de daadwerkelijke afspraak. Verlossend telefoontje dat we de auto weer kunnen oppikken. Heel mooi gemaakt, top werk